Сунчати се може свако али треба знати како

У Србији годишње од рака коже оболи око 7000 људи, од којих десетина добије најтежи облик канцера - меланом. На жалост неколико стотина пацијената изгуби битку са том болешћу. Због тога се сваке године у мају организује низ акција са циљем да се скрене пажња на ризик од обољевања и, пре свега, на превенцију. О овогодишњој кампањи "Еуромеланома" разговараћемо са председницом Удружења дерматовенеролога проф. др Даницом Тиодоровић.

Мале и средње фирме су прошле године мање инвестирале, што би могла бити последица актуелне кризе и неизвесности. Исказале су, такође, и благо незадовољство пословним окружењем, а посебно пореским оптерећењем. Све то сазнали смо помоћу једног новог алата који показује пресек тренутне ситуације у малим и средњим предузећима. Шта нам још МСП компас говори о најдинамичнијем делу српске привреде сазнаћемо у разговору са Немањом Шормазом, директором Центра за високе економске студије.

Сингапур је недавно добио новог премијера, после двадесет година. То је тек четврти премијер од стицања независности због тога што се у тој земљи премијер бира једном у две деценије. Нови ће се суочити са многим проблемима, што делује прилично чудно за земљу која је за многе појам савршено уређеног друштва. У емисији ћемо загребати у позадину дешавања у том граду-држави.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије