Читај ми!

Џокер без премца

Српски кошаркаш Никола Јокић по трећи пут у каријери проглашен је за најкориснијег играча регуларног дела сезоне НБА лиге. Џокер, како га од миља зову,  трећи пут у четири године проглашен је за најкориснијег појединца најјаче лиге на свету. Јокић се придружио елитном друштву које има преко три МВП звања- међу њима су Мајкл Џордан, Леброн Џејмс, Лери Бирд, Меџик Џонсон, Мозес Мелоун и Вилт Чемберлејн.

На мастерсу у Риму данас Србију представљају тројица тенисера. Хамад Међедовић је савладао Алексеја Попирина са 2:0, по сетовима 6:3, 6:2. Миомир Кецмановић састаје се са Брендоном Накашимом, док ће такмичарски дан затворити Душан Лајовић и Лоренцо Сонего, негде после 20 часова.

Европа још прича о реванш сусрету полуфинала Лиге шампиона из кога је Реал Мадрид изашао као победник, мада се- руку на срце- судијска постава- жестоко огрешила о екипу минхенског Бајерна. Данас се у полуфиналу Лиге Европе, у реванш сусретима састају Леверкузен- Рома ( први меч 2-0 ) и Аталанта- Марсељ ( 1:1 ). У Лиги конференције Фиорентина је синоћ у Брижу обезбедила визу за финале, придружиће им се бољи из реванш сусрета Олимпијакос- Астон Вила ( први сусрет 4:2 ) . Разговарамо и о јуче одиграним утакмицама плеј оф надметања Супер лиге Србије, праве голеаде видели смо у Бачкој Тополи, Крушевцу и Новом Саду. Разговарамо са Феђом Дудићем, чији је Раднички из Крагујевца истински хит овог шампионата.

Европско првенство у теквондоу почиње данас под сводом Хале 1 Београдског сајма и трајаће до 12. маја, наша земља има 15 представника. Првог дана боре се Реља Ивковић, Новак Станић, Милица Милић и Ива Петровић. Нови Сад је домаћин првенства Старог континента у самбо спорту, данас у 16 часова отвориће га легендарни Фјодор Јемељањенко. Наш главни адут је Стефан Жупарић, првак Европе пре две године, освајач две медаље на светким првенствима, а у међу учесницима је око 500 бораца у свим категоријама, и то из 30 земаља учесница. Светске олимпијске квалификације у рвању почињу данас у Истанбулу, борбу за Париз водиће и кајакаши-  Бојан Зделар у једноседу на 1000 метара ушао је у финале, предвиђено за данас 16 часова: ако буде међу два најбоља учесника, ето га на Олимпијским играма.

Изабела Лупулеску с великим амбицијама очекује предолимпијски турнир у Сарајеву, на који путује у понедељак са Димитријем Левајцем и Сабрином Шурјан. Изабела се управо вратила из Саудијске Арабије, са значајног турнира на коме је савлдала фаворизовану Египћанку,а поражена је тек од ривалке која је прва на светској ранг листи. Наша играчица вратила се са 140 освојених поена, што јој улива оптимизам и појачава наду да ће бити међу најбољим спортсистима планете у Паризу. Ако не успе у Сарајеву, има још два турнира на којима би могла да овери визу за Француску, о томе нам прича у данашњој емисији.

У недељу у 15 часова на терену иза јужне трибине стадиона `Рајко Митић` игра се дерби сезоне Супер лиге за даме. Састају се црвено-беле девојке и `голубице` из Суботице, у мечу који би могао да одреди шампиона сезоне. Звезда тренутно има 4 бода предности на табели у односу на Спартак и има историјску прилику да први пут у историји освоји звање најбољ екипе Србије. Разговарамо са бисером нашег женског фудбала, суперталентованом Нином Матејић, која обећава пуни ангажман свог клуба и, у име другарица из тима и своје име, најављује радост навијачима клуба из Љутице Богдана.
О овим и другим дешавањима из света домаћег и међународног спорта у емисији коју припрема Спортска редакција Радио Београда. У данашњој, у реализацији учествују Жарко Бован и Милош Панић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара