Читај ми!

Жетва медаља

Богат и успешан спортски викенд је иза нас, а данас је српски тенисер Новак Ђоковић започео 423. седмицу на врху АТП листе. Наредни турнир на којем ће учествовати је Мастерс у Риму од 8. до 19. маја.

Денвер Нагетси предвођени српским кошаркашем Николом Јокићем играће на свом терену против Лос Анђелес Лејкерса у 4 сата после поноћи, пету утакмицу четвртфиналне серије западне конференције НБА лиге. Резултат у серији је 3:1 за Денвер. Екипу која прва дође до четири победе у полуфиналу конференције чека Минесота, која је јутрос елиминисала Финикс Сансе са 4:0.

У Београду је завршено Европско првенство у боксу, а Србија је освојила рекордних 20 медаља у обе конкуренције. Током последњег дана такмичења злато нам је донео Јован Николић, а сребра Растко Симић душан Велетић. Председник боксерског савеза Србије, Ненад Боровчанин изнео је своје утиске после најуспешнијег такмичења у историји. Припремили смо вам и изјаве наших репрезентативаца, као и савезног селектора Милана Пиперског.

Слика са 37. Београдском маратону обишла је свет. Победници су Кенијци Гилберт Чумба и Ема Черуто Ндива. Титулу шампиона Србије одбранио је Ђуро Борбељ, он је трку завршио као осми у генералном пласману. На Маратону је учествовало преко 13.000 тркача из 70 земаља света.

Веслачица Србије Јована Арсић освојила је златну медаљу у дисциплини сингл скиф на Европском првенству у Сегедину. Наш Николај Пименов изборио је пласман на Олимпијске игре у Паризу у дисциплини скиф. Он је у Мађарској освојио прво место у европској олимпијској квалификационој регати и тако постао 83. спортиста Србије са сигурним учешћем у Паризу.

Џудо репрезентација Србије у миску освојила је бронзану медаљу на Европском првенству одржаном у Загребу. У борби за треће место, наши џудисти су победили селекцију домаћина, Хрватску са 4:2. Одлучујући поен нашој земљи донео је Бојан Дошен. Нашу репрезентацију чинили су тројица џудиста и три џудисткиње. Следи Светско првенство у Абу Дабију.

Емисију уређује и води Милош Панић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара