Читај ми!

ЦЕЗАМ-е, супер је што си се отворио!

"ЦЕЗАМ-е, отвори се!" - наслов је панел-дискусије која је понудила одговоре стручњака у различитим областима на питање који су изазови менталног здравља младих и која је улога ЦЕЗАМ-а у његовом унапређењу. Ред је да сад кажемо и шта је ЦЕЗАМ - реч је о лако памтљивој скраћеници за управо отворени Центар за младе у центру Београда. Основала га је Радна група Владе Републике Србије за подршку менталном здрављу и сигурности младих, а као реакцију на искуства психолога и психијатара који су пружали подршку младима после прошлогодишњих мајских трагедија. Тада је уочено да постоји потреба за повезивањем саветодавних услуга са превентивним радом у заједници. Најављено је да ће ЦЕЗАМ доприности унапређењу менталног здравља младих на три начина, интервенцијама, превенцијом и вршњачком подршком, а неће бити заборављени ни родитељи. О свему ћемо више сазнати у разговору са нашом гошћом, Снежаном Мрвић, клиничким психологом Института за ментално здравље.

У "Магазину на Првом" и о:

- 76. годишњици рада Завода за заштиту природе Србије која је обележена представљањем седам нових заштићених подручја,

- закључцима националне конференције у оквиру пројекта „Млади за инклузију, једнакост и поверење“ који реализују УНФПА Србија и Фондација Ана и Владе Дивац, у сарадњи са UNDP Србија, UNESCOM и Агенцијом UN Women,

- а осврнућемо се и на значај и вредност рада Ансамбла народних игара и песама Србије "Коло" који је награђен најпрестижнијом домаћом наградом за игру "Терпсихора" Удружења професионалних балетских играча, кореографа и балетских педагога Србије.


Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара