Читај ми!

Упозорење дерматолога: све више деце и тинејџера негују кожу препаратима против старења коже

Већ неко време се бележи пораст интересовања деце и тинејџера за негу коже. Под утицајем интернета, међутим, све више младих користе препарате намењене искључиво старијим особама. Интернет је преплављен видео снимцима девојчица од чак девет или десет година које купују скупу козметику и производе за негу коже против старења. У Шведској је уследила реакција на овај опасан тренд, усвојен је пропис да млађи од 15 година морају да имају сагласност родитеља за куповину производа за негу коже против старења. Како код деце развити здраве навике неговања коже насупрот свеприсутном и штетном диктату лепоте и младости готово по сваку цену, питамо дерматолога, др Јовану Пелемиш.

У Хрватској се одржавају парламентарни избори након кампање коју је обележио вербални рат између два водећа званичника, премиера Пленковића и председника Милановића. Снаге ће одмерити Хрватска демократска заједница, и лева коалиција коју предводи СДП. Због упозорења Уставног суда, председник Зоран Милановић у кампањи је био врло активан, али без званичног статуса. Анкете предвиђају да најбољи резултат оствари ХДЗ, али без довољно посланика да самостално формира владу. Процене су да би мање странке с деснице и левице могле да буду пресудни фактор у одлучивању да ли ће будућу владу у Загребу формирати ХДЗ или СДП. Из Загреба за Магазин говори професор Жарко Пуховски.

Бивши председник Словеније Борут Пахор потврдио је намеру да се кандидује за новг специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине. Како процес избора није званично почео, Пахор је за сада опрезан али и уверен у својекомпетенције. Ужива отворену подршку премијера Словеније Роберта Голоба и шефице дипломатије Тање Фајон, али би, каже, волео јединствену подршку словеначке политике у званичном процесу кандидатуре. Који су мотиви, или интерс Пахора да се кандидује за овај положај, питамо новинара из Љубљане Гашпара Лубеја.

Најављујемо и врло занимљив догађај који се одржава у суботу у Дорћол плацу. Како кажу организатори, Фестивал другачије моде намењен је женама које воле да су у тренду, а интересује их одрживост и културно наслеђе.

Са вама Јелена Видић.

 

Магазин на Првом Магазин на Првом

Autor:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење - анализа актуелних дешавања, вести из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво