Читај ми!

Фебруарско пролеће изазвало превремену сезону алергија

За нама је најтоплији фебруар од кад се врше мерења. Много грађана се жали на проблеме са кијањем кашљањем, сузним очима. Иако се првобитно посумња на сезонски грип, испоставља се да су нам топли дани донели и ранију сезону алергија због цветања дрвећа. Прерано пролеће донело је још једну новину. Претходних година смо имали две до три врсте полена у ваздуху, али ове године се појавило десет поленових зрна истовремено, и то у прекограничним вредностима. Наша саговорница је Мирјана Митровић, руководилац Групе за мониторинг алерегеног полена у Агенцији за заштиту животне средине.

Од данас функционише јединствено тржиште рада између Србије, Северне Македоније, и Албаније. То практично значи да почиње да ради електронски систем за препознавање радних дозвола грађана из ове три земље. О бенефитима олакшаног кретања радне снаге говори председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.


У Сједињеним Државама предстоји супер уторак, када се у петнаест савезних држава и једној америчкој територији одржавају партијска гласања за номинацију председничких кандидата. Сматра се најважнијим даном на страначким предизборима јер се бира више од трећине делегата за Републиканску конвенцију у јулу у Милвокију и Демократску у августу у Чикагу. Овогодишња трка за Белу кућу пролази без досадашње неизвесности и изазива мање интересовања како у Америци тако и на глобалном нивоу, каже за Магазин доцент на факултету политичких наука Марко Дашић.


Са вама, Јелена Видић.

 

Магазин на Првом Магазин на Првом

Autor:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење - анализа актуелних дешавања, вести из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво