Ромкиња на насловници  часописа "Elle"

Стална конференција градова и општина потписала је споразуме о сарадњи са 30 локалних самоуправа. Реч је о реализацији активности у оквиру пројекта „Подршка одрживим услугама социјалне заштите у заједници и политикама укључивања на локалном нивоу“. Споразуми о сарадњи склопљени су и са 10 локалних самоуправа изабраних за добијање свеобухватне подршке за успостављање и унапређење локалних механизама за инклузију Рома и Ромкиња.

Хрватско издање једног од најпознатијег модног часописа на свету “Elle” помера границе најновијим издањем ‘ТИ СИ СВЕ’. Северина Лајтман, студенткиња Филозофског факултета у Загребу, постала је прва Ромкиња на насловној страни тог часописа.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу