Читај ми!

Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2023“

У току је 11. Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2023“. На њему учествује више од 150 излагача из 18 земаља. На сајму се домаћа војна индустрија представља системима противваздухопловне одбране, модернизованим борбеним возилима, као и бројним артиљеријским наоружањем. Такође , на сајму је приказано више од 170 различитих групних средстава наоружања, од којих је 27 група новитета које су развили Војнотехнички институт и групација одбрембене индустрије у државном власништву. У претходних месец дана са домаћим фабрикама потписан је уговор о набавци наоружања вредности 6,2 милијарде динара. У четвртак, последњег дана, сајам је отворен за посетиоце.

Шта је све изложено на сајму чиме може да се подичи војска Србије? Који су новитети? Шта су главне карактеристике најмодернијег наоружања?

Гост емисије је пуковник Бојан Павковић, помоћник директора Војнотехничког Института.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.

 

 

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке