Читај ми!

Оснаживање локалних ромских заједница

Гости Света Рома су Здравка Симић из Центра за развој ромске заједнице „Амаро дром“ из Смедеревске Паланке и Милисав Милинковић, координатор пројекта „Оснаживање локалних ромских организација“ из Екуменске хуманитарне организације. Говоре о активностима на пројекту у коме је учествовало 6 локалних ромских организација.

Уредбом Владе Републике Србије грађани који живе у нелегалним објектима моћи ће у року од 30 дана, почев од 15. септембра, да поднесу пријаве за прикључење на струју, грејање, воду и канализацију путем формулара достављеног општинама. У Лесковцу, велики број грађана ромске националности имаће прилику да поднесе затеве за привремене прикључке, али, многи се суочавају са нерешеним правно имовинским статусом и финансијским проблемима.  

Емисију припрема и води Гордана Нешовић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке