Читај ми!

Гејминг индустрији недостају сениори

Индустрија видео–игара у нашој земљи запошљава око 2.500 људи, а свака трећа особа је женског пола. И не само то, жене су на челу половине креативних тимова у овој области. Истраживање које је недавно спровео „Ипсос” показало је да их има и у млађој и у старијој популацији, као и да их је готово једнако и међу мушкарцима и међу женама. При том, у видео-играма ужива готово четвртина оних који су бар формално стекли услов за пензију – наиме, 23 одсто старијих од 66 година игра видео-игре. За разлику од ИТ сектора који је ове године забележио пад броја запослених, у гејминг индустрији ситуација је обрнута. Предвиђа се отварање 330 нових радних места, али питање је како ће се пронаћи адекватан кадар с обзиром на проблем недостатка сениора, изјавила је Кристина Јанковић Обућина, извршна менаджерка Асоцијације индустрије видео-игара Србије која је и гошћа данашње емисије.

Према званичној статистици  грађани Србије, упркос континуираним опоменама, и даље масовно посежу за лековима са врло опасним нежељеним дејствима. Прецизније, годишње наши грађани попију 7 милиона кутија различитих бензодиаземпина и антидепресива, и то добијених на рецепт наделжних лекара. Података колико се тих лекова купује и без рецепта нема. Уверени да ову тему треба држати у фокусу јавности, за објашњења и детаљне податке обратили смо се клиничком фармакологу профеору др Радану Стојановићу.

Завод за здравствену заштиту студената, обележио је недавно 100 година рада. Очување и унапређење здравља студентске популације један је од приоритета сваке земље која брине о својој будућности, те се у здравственој политици већине земаља света. У Србији студенти до навршене 26-те године живота налазе се у категорији обавезних видова здравственог осигурања са свим принадлежностима које проистичу из тога. О специфичностима здравствене заштите студената, и напорима за системско очување и унапређење њиховог здравственог статуса, као и санације и лечења насталих поремећаја здравља, за Магазин говори др Мила Паунић, из Студентске поликлинике у Београду.

Са вама, Јелена Видић.


Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара