Читај ми!

Приштински режим спроводи тихо етничко чишћење на Косову и Метохији, оценио председник Александар Вучић

Председник Александар Вучић изјавио је да се на Косову и Метохији спроводи тихо етничко чишћење Срба због чега ће, како је најавио, затражити састанак са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом и хитну седницу Савеза безбедности Уједињених нација. Председник је најавио да ће следеће недеље највероватније потписати одлуку о забрани даљег извоза муниције и било каквог оружја и орудја из земље, јер је витални  национални интерес Србије у овом тренутку угрожен до последњег степена.

О актуелним дешавањима на Косову и Метохији, председник Србије је телефоном  разговарао са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом. Било је речи и хронологији догађаја који су довели до ескалације насиља над српском заједницом. Двојица председника су се сагласила да су мир и стабилност потребнији него икад.

На српском војном гробљу Зејтинлик у Солуну сахрањен је Ђорђе Михаиловић најпознатији чувар тог гробља. Он је по сопственој жељи
сахрањен у крипти, где су његов деда и отац, који су такође били чувари овог гробља. Деда Ђорђе је преминуо у недељу у Солуну. Највећа
жеља му је била да добије српско држављанствао, што је и учињено 2020. године.

Почела је реконструкција школе "Владислав Рибникар". Ради се у делу објекта школе из Улице Светозара Марковића, и радови ће бити готови до првог септембра. Улаз у школу из Краља Милутина се неће адаптирати док се не направи договор са родитељима преминуле деце.

У Украјини су настављени сукоби, најжешће борбе су на истоку и југу земље. Настављена је украјинска контраофанзива, посебно у правцу 
Бахмута, а руске снаге погодиле су стамбену зграду у Лавову, има жртава. Настављено је гранатирање Херсона. У Москви тврде да су три групе украјинских диверзаната откривене и уништене у запорошкој области.

На Петроварадинској тврђави почиње 23-ћи Еxит фестивал, а до недеље ће наступити близу хиљаду музичара. Капије тврђаве отварају се у 19 часова.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво