Читај ми!

Злочин без казне?

У случајевима вршњачког насиља провераваће се све чињенице како би се утврдило да ли су родитељи или законски заступници занемаривали малолетног учиниоца кривичног дела, најавило је Прво основно тужилаштво. Да ли ће за вршњачко насиље убудуће одговарати родитељи детета које га је починило? О малолетничком криминалу, законској регулативи, злочину и казни разговарамо са Иваном Стевановић, директорком Института за криминолошка истраживања и Драганом Плазинићем, адвокатом.

Сваког минута на интернету се подели 160 слика или видео снимака сексуалног злостављања деце! То је био повод да европски парламент најави доношење закона који уводи обавезу и одговорност за дигиталне компаније и платформе као што су Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp), Viber, Google, TikTok, Tviter и други, да проналазе, пријављују и уклањају материјал који приказује сексуално злостављању деце и уведу сигурније мере за заштиту деце. И у нашој земљи је у току потписивање петиције у знак подршке предлогу ЕУ за бољу превенцију и борбу против сексуалног злостављања. О ризицима и опасностима разговарамо са Катарином Јонев, стручњака у области безбедности деце.

Београдска филхармонија обележиће 100 година рада концертном сезоном, која ће под слоганом "Заувек", трајати од јуна 2023. до јуна 2024. године. Прослава јубилеја почиње 13. јуна поклон концертом у Коларчевој задужбини, на дан када када је 1923. године група ентузијаста основала оркестар са Стеваном Христићем на челу. Наша гошћа је Јелена Милашиновић, портпаролка оркестра.

Колико су топле зиме утицале да се инсекти у великом броју појаве још у пролеће? Ових дана и стручњаци упозоравају да ћемо због климатских промена имати великих проблема са комарцима, крпељима и смрдибубама. Зашто их има у све већем броју, да ли постају отпорни на постојећа средства за заштиту и како се изборити са њима разговарамо др Иваном Алексићем из Завода за биоциде и медицинску екологију.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после