Читај ми!

Кад је Педро - увек ведро

Ватерполисти Новог Београда савладали су екипу Олимпијакоса 13:11 и пласирали се у полуфинале завршног турнира Лиге шампиона који се одржава на пливалишту "11. април". Противник екипи Живка Гоцића у борби за финале биће шпанска Барселонета. Другу годину заредом, ватерполисти Новог Београда играће тако у полуфиналу елитног такмичења. Из колекције синоћ одличних појединаца издвојио се посебно голман Жоао Педро. Данас ћемо чути тренера победничке екипа Живка Гоцића, потом аса Новобеограђана Душка Пијетловића, као и Филипа Филиповића, главне перјанице грчког шампиона.

Српска тенисерка Олга Даниловић игра против Италијанке Јасмин Паолини меч другог кола на Ролан Гаросу. Даниловићева игра одлично у Паризу у последњих седам дана, пошто је успешно пребродила три кола квалификација, а онда тријумфовала и у првом колу главног жреба. Данашњи меч неће почети пре 16 часова и 20 минута. Новак Ђоковић је јуче савладао Фучовича и у петом међусобном дуелу, па ће се за пласман у четврто коло борити против Шпанца Алехандра Давидович-Фокине, сутра у преподневном термину, од 11 часова.

Европски фудбал обележио је финални сусрет Лиге Европе између Севиље и Роме. Шпански клуб, после извођења једанаестераца, седми пут у историји клуба освојило је Лигу Европе, чиме је поставио нови рекорд по броју трофеја у овом такмичењу. Фудбалери Севиље, дакле,савладали су Рому са 4:1, после удараца са беле тачке, а после регуларног дела утакмице и продужетака било је нерешено 1:1.

А вест која је ођекнула Београдом и Србијом заиста је несвакидашња за наше појмове и поимање фудбалске игре. Нови тренер Црвене звезде, освајача дупле круне, Барак Бахар, телефоном је обавестио досадашњег капитена црвено-белих Милана Борјана да на њега у новој сезони рачуна искључиво као на резервног голмана! Борјан је потврдио да је разговарао са израелским стручњаком и да му је саопштено да више неће бити први чувар мреже Црвене звезде.

- "Упознао сам тренера Бахара у Београду и лепо смо се испричали. Кад сам дошао у Париз, нови тренер ме је позвао и саопштио ми да нисам више први голман и да не рачуна на мене. Телефонским путем" изјавио је Борјан.Мада сломљеног срца и још увек у истинском шоку, канадски репрезентативац истакао је да жели да остане у Црвеној звезди до краја уговора.

Женска одбојкашка репрезентација Србије поражена је у првом колу Лиге нација од селекције Сједињених Америчких Држава, 3:2. Ниједна селекција није била у најбољој постави, тас је превагнуо на страну Американки, нашима је припао бод утехе. Прилика за поправни већ вечерас, од 19 часова, ривал је селекција домаћина Турске, знатно појачана. Слушамо током емисије изјаве Бианке Буше и Таре Таубнер, која је- нажалост- задобила тежу повреду и први део овог такмичења за њу је свакако завршен.

За крај данашње информативне емисије из области спорта, чућемо и генералног секретара Веслачког савеза Србије Владимира Арсића, прича нам о последњем успеху наше Јоване Арсић, која је освојила бронзану медаљу у синглу на Европском првенству у Бледу. Уз то и подсетник да је на Конгресу Светске веслачке федерације (ФИСА) одлучено да се `Мундијал 2023.` одржи на Савском језеру у Београду.

Биће, разуме се, и других вести из света спорта, домаћег и међународног, у емисији коју свакодневно припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво