Читај ми!

Куртијев Рубикон?

Тензије на северу Косова и Метохије, изазване уласком нових градоначелника, Албанаца у објекте локалне самоуправе, донекле су попустиле али се напетост, како сведоче извештачи, може готово опипати.  Једностране акције Приштине, а пре свих Албина Куртија, поново су наишле на једногласну осуду страних фактора, али се чини да ће  први пут осетити и дејство санкција. Амерички амбасадор у Приштини саопштио је да је отказано учешће тзв. Косова у НАТО вежби "Дефендер Европа 2023" због одбијања да се деескалира ситуација на северу покрајине. Нову кризу на Косову за Магазин коментарише Координатор Националног конвента за поглавље 35 Драгиша Мијачић који је у првој реакцији на улазак нових градоначелника у општине на северу Косова оценио да "свако ко прати дешавања на северу Косова види да Курти жели рат. Током 1999.г. је био у затвору, пропустио је прилику да обуче униформу и то га мучи целог живота. Курти чини све да погине први полицајац Албанац! Након тога више нема преговора ни нормализације, свакако неће бити помирења. То је тзв. хрватски модел којем се Курти нада и који спрема све ове године."

Радницима у Србији требало би омогућити флексибилнији начин коришћења годишњег одмора, укидањем обавезе да први део одмора  искористе у трајању од најмање две недеље без прекида, једна је од 18 препорука нове НАЛЕД-ове Сиве књиге. Досадашња пракса, како се наводи, показује да велики број запослених одмор користи у зависности од приватних или потреба посла. Како би флексибилниј прописи о годишњим одорима утицали на запослене и шта на предлог кажу послодавци, разговарамо са Иваном Радаком из Наледа и Светланом Будимчевић из Уније послодваца Србије.

Поводом информације да се у нашој земљи појавио „hand, foot, mouth" вирус, лаички назван амерички вирус, којим се најчешће заражавају деца, проверавамо да ли је ове године присутнији него иначе, који су симптоми, како се манифестује, како се лечи и има ли "разлога за панику". Наша саговорница је педијатар дерматолог др Аница Јаковљевић.

Са вама, Јелена Видић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво