Читај ми!

Олга у другом колу

Српска тенисерка Олга Даниловић изборила је пласман у друго кола Ролан Гароса након рутинске победе над Катерином Баиндл 2:0, по сетовима 6:3, 6:2. Меч између српске и украјинске тенисерке трајао је сат и 36 минута. Даниловићева је 105. тенисерка света, док је Баиндл 83. на ВТА листи. Српска тенисерка играће у другом колу Ролан Гароса са победницом меча између Румунке Соране Кирстее и Италијанке Јасмине Паолини, који се игра током поподнева. У току је пети, одлучујући сет дуела између нашег Миомира Кецмановића и италијанског тенисера Вавасори. Српски играч имао је два сета предности, али је његов ривал са Апенина успео да дође до изједначења, пети сет одлућиће победника. Филип Крајиновић наговестио је скори крај професионалне каријере после пораза од Френсиса Тијафоа на старту Ролан Гароса. Крајиновић нема ниједну АТП титулу, а највећи успех у досадашњој каријери му је финале Мастерса из серије 1000 у Паризу 2017. године. Играо је и финале Квинса прошле године, Хамбурга 2021, а 2019. је играо за титулу у Стокхолму и Будимпешти.

Кошаркаши Мајами хита победили су Бостон селтиксе 103:84 у седмој утакмици финала Источне конференције и тако заказали дуел против Денвер нагетса у великом финалу. Због нашег Николе Јокића, који ће у великом финалу предводити Денвер, надамо се да су се играчи Мајамија прописно уморили после седам утакмица са снажним Селтиксима. Чућемо коментар кошаркашког аналитичара Владимира Кузмановића. Српски кошаркаш и репрезентативац Никола Милутинов није више члан ЦСКА из Москве, саопштио је руски клуб. Милутинов је у ЦСКА играо од 2020. године, а прешао је из Олимпијакоса, пре тога је играо за Партизан и Хемофарм. Кошаркаши Партизана гостују вечерас од 18 часова код Цедевита Олимпије у другом мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге. Партизан води 1:0 у серији, која се игра на две победе."Црно-бели" су пре два дана у Београду тријумфовали са 85:70.

Београд ће од сутра бити домаћин фајнал ејт такмичењу елитног европског такмичења. Наш шампион Нови Београд за првог ривала има снажну екипу Олимпијакоса, чији је тренер Игор Милановић, а један од носилаца игре славни ас Филип Филиповић. Разговарамо данас са тренером домаћина, Живком Гоцићем, који је упутио речи поздрава свим гостима и учесницима турнира, уз жељу да спорт још једном покаже да је лепши део ове планете. Најавићемо и Олимпијски дан спорта, који се обележава 3. јуна, разговараћемо са капитеном рукометног клуба Јагодина Анетом Аџић. Млада црногорска играчица већ пет година је у редовима Јагодине, која је освојила чак три пехара ове године на домаћој сцени. Одбојкашице Србије сутра у турској Анталији почињу учешће у Лиги нација, први ривал им је селекција САД, утакмица се игра од 16 часова. Чућемо шта уочи почетка такмичења кажу Александра Јегдић и Мина Поповић.

Биће, наравно, и других вести из домаћег и међународног спорта, у емисији коју свакодневно припрема Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.


 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво