Читај ми!

Међународни дан нестале деце - када ће Србија добити систем Амбер алерт?

У Србији сваке године нестане више од хиљаду деце. Већина се врати кући, али она која не буду пронађена у ризику су да постану жртве трговине људима. Пуно је разлога због којих се деца одлучују на бег од куће, али кад се то већ деси важно је имати ефикасан начин да она буду брзо пронађена. Добра вест је да би до 1. новембра требало да буде све спремно за увођење система "Амбер алерт" у Србији. Ово је тема о којој говоримо поводом Међународног дана нестале деце. Саговорница нам је Олгица Чекић из Центра за несталу и злостављану децу.

„У потрази за квалитетним образовањем и васпитањем: изазови и могућа решења”. Под тим називом одржан је скуп "Сусрети педагога", а стицајем околности, у контексту стравичног масакра у основној школи „Владислав Рибникар”. Чини се да никад није било потребније да струка преиспита праксу васпитно-образовног рада. То је повод да нам гошћа буде др Вера Спасеновић, професорка на Одељењу за педагогију и андрагогију Филозофског факултета.

У Београду се одржава једна од најважнијих конференција у савременој науци. Више од 400 физичара из целог света разговара о најновијим резултатима у истраживањима честица од којих је сачињен свемир. Ти експерименти на којима раде и наши физичари увели су Србију, пре четири године, у породицу пуноправних чланица ЦЕРН-а. Докле они треба да нас доведу, зашто је ова конференција важна и где је место српске науке у тој причи, нека су од питања на која одговоре тражимо од Јелене Јовићевић, више научне сараднице у Институту за физику.

 Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво