Промоција инклузивног образовања за Роме и Травелерсе

У Стразбуру је организован састанак о промоцији инклузивног образовања за Роме и Травелерсе. Циљ скупа је помоћ у развоју и спровођењу комуникацијских активности о вредности будућег инклузивног образовања и образовне десегрегације. Амбасадори су подржали педагоге и релевантна образовна тела у побољшању процеса учења и управљања, како би одговорили на потребе све деце, без обзира на њихове социоекономске, етничке, језичне и друге разлике.

Ромска женска мрежа Србије, већ традиционално, реализује Месец ромског женског активизма који траје од 8. марта до 8. априла – Светског дана Рома и Ромкиња. Ове године у фокусу активности су превенција насиља над женама и спречавање присилних и раних бракова. Гошћа Света Рома, Славица Васић Митровић, председница Управног одбора Ромске женске мреже, најављује активности које ће бити одржане у наредних недељу дана.


Емисију припрема и води Уна Бериша.
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено