Виљамовка -  четврто најбоље жестоко пиће на свету

Према избору сајта Тејст атлас, који се бави храном и пићем, виљамовка је четврто најбоље жестоко алкохолно пиће на свету. Ово би могла бити друга добра вест за домаће произвођаче ракије за кратко време, пошто је недавно шљивовица уписана на УНЕСКО-ву листу нематеријалног културног наслеђа. Тим поводом саговрник нам је Иван Урошевић, потпредседник Управног одбора Савеза произвођача ракије .

Статистички подаци показују да је од почетка 20. века, у свету изгубљено око 75 % сорти пољопривредних култура. Многе земље, због тога, развијају програме очувања угрожених врста, а на томе дуже од деценије ради и Пољопривредна сртручна служба Сомбор. О пилот пројекту "Сачувајмо старе војвођанске сорте поврћа" разговараћемо са Данијелом Жунић.

Електрични аутомобили увелико постају део садашњости и није упитно да ли ће, већ колико брзо, бити унапређени толико да испуне све оно што од једног доброг аутомобила очекујемо. То зависи од тога колико су усавршене батерије помоћу којих ће возила бити покретана. Стога производња батерија постаје један од најуноснијих бизниса, а у тој трци и ми имамо свог фаворита, суботичку компанију ЕЛЕВЕН ЕС. Саговорник нам је директор Немања Микаћ.

,,Добри људи" из Новог Сада су инклузивни оркестар који је недавно добио престижну међународну награду у области иновација за приступачан музички програм. Тим поводом су одржали концерт на Зеро Конференцији у згради Уједињених нација у аустријској престоници. Утиске чланова оркестра, али и причу о њиховом деценијском раду доноси нам Тијана Сибиновић.
 
Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи