Теткица Бибија

У Улици господара Вучића 49 у Београду налази се место окупљања Рома, а посебно током прославе најзначајнијег аутентичног ромског празника – Теткице Бибије, која се од 2019. године налази на Листи нематеријалног културног наслеђа Србије. Простор се сматра јединственим на територији Србије јер на једној локацији обједињује култно место посвећено Бибији, једини споменик посвећен искључиво Ромима страдалим током балканских и Првог светског рата, као и спомен-плочу страдалим Ромима током Другог светског рата.

У недељном издању Света Рома са гостима, Љубицом Димитријевић и Ненадом Лајбеншпергером, из Републичког Завода за заштиту споменика, разговарамо о култу Теткице Бибије као и о њеном значају не само за ромску него и за српску културну баштину.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено