Живеле баке!

Пошто ово издање јутарњег програма реализујемо на  Међународни дан бака, њима ћемо посветити значајан део емисије. Прво ћемо, у рубрици "Питање јутра", са слушаоцима разговарати о тома зашто су нам важне баке и по чему се сећају својих бака, а потом ће нам у студио доћи једна савремена и запослена бака, логопед Милица Вакић. Она ће нам причати како усклађује посао и тзв. "Бака сервис" и колико се улога бака променила у 21. веку.

Још један саговорник у емисији биће нам Драган Стефановић из УНДП-а, координатор пројекта “Потенцијал производње биогаса из биоотпада у урбаним и приградским регионима". Он ће нам дати више детаља о јавном позиву који је упућен градовима и општинама за подршку у управљању биоотпадом.

Најавићемо јубиларни, 70. Мартовски фестивал документарног филма у Дому омладине, а гост ће нам бити Дејан Дабић, уметнички директор фестивала.

У програм ће нам се укључити Зоран Ђерић, управник Српског народног позоришта у Новом Саду, које данас обележава свој дан.

С колегом из спортске редакције Дејаном Николићем, осврнућемо се на прве две утакмице фудбалске репрезентације у квалификацијама за Европско првенство 2024. године - против Литваније и Црне Горе.

Чућемо и како Техничка школа у Власотинцу од септембра уводи школовање за дефицитарне занате и занимања.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Пробудите се уз Радио Београд 1!

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво