Мегаштрајкови и мегакризе

Изменама Закона о обновљивим изворима енергије који је влада усвојила и који треба да се нађе пред посланицама у Скупштини биће омогућен даљи развој сектора зелене енергије, укључујући и спровођење аукција за нове капацитете. Намера је да се подигне учешће зелене енергије у енергетском миксу земље али да се обезбеди сигуран рад електроенергетског система у Србији. "Потребно је боље дефинисање улоге и одговорности свих учесника, како бисмо имали и већу производњу зелене енергије и стабилност електроенергетског система", навела је министарка енергетике Дубравка Ђедовић. Детаљније о предложеним изменама закона о обновљивим изворима енергије за Магазин говори мр Жељко Марковић, саветником за енергетику у „Дилојту”.

Светски медији усвојили су нове термине „мегапротест“ и „мегаштрајк“ како би дочарали тежину и значај протеста и штрајкова који, из различитих разлога, потресају углавном богате, високо развијене земље, од Француске до Израела. Овог уторка Француску чека десети по реду мегапротест због реформе пензионог система, док Немачка сабира цех једнодневног мегаштрајка саобраћајног сектора због изостанка договора о повећању плата. Какав је исход, чућемо од наших дописника.

Упутићемо и апел да се подржи одлазак екипе ђака Прве крагујевачке гимназије, LegoMafije, на светско такмичење FIRST LEGO League Morocco Open Invitational . Подсећамо, ученици ове угледне гимназије су пре девет година започели авантуру у Лего лиги. На овогодишњем Регионалном такмичењу Финале Лего Адрија лиге, у марту у Љубљани, гимназија је имала једну екипу. Између 28 тимова освојили су друго место, и тако се пласирали на светски турнир у Мароку. Трошкови учествовања су велики, али уз вашу подршку крагујевачки гимназијалци могу добити прилику да представљају своју идеју и пројекат.

Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено