Протокол за унапређење сарадње у борби против насиља

У данашњем издању емисије говоримо о иницијативи за усвајање Протокола за унапређење сарадње невладиног сектора и институција у циљу смањења насиља над женама и превенцији дечијих бракова.

Чешки министар здравља поништио је одлуку свог министарства и жртви принудне стерилизације одобрио компензацију коју је његово министарство првобитно одбило. Захтев је прво одбијен, упркос томе што је ромско порекло пацијенткиње наведено у медицинском картону као основ за њену стерилизацију.

Влада Јапана донираће 73 хиљаде евра за опремање кућа и станова, који ће бити купљени и изграђени за Роме који већ 24 године живе у колективном центру Салваторе у Бујановцу.


Емисију припрема и води Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено