Протокол за унапређење сарадње у борби против насиља

У данашњем издању емисије говоримо о иницијативи за усвајање Протокола за унапређење сарадње невладиног сектора и институција у циљу смањења насиља над женама и превенцији дечијих бракова.

Чешки министар здравља поништио је одлуку свог министарства и жртви принудне стерилизације одобрио компензацију коју је његово министарство првобитно одбило. Захтев је прво одбијен, упркос томе што је ромско порекло пацијенткиње наведено у медицинском картону као основ за њену стерилизацију.

Влада Јапана донираће 73 хиљаде евра за опремање кућа и станова, који ће бити купљени и изграђени за Роме који већ 24 године живе у колективном центру Салваторе у Бујановцу.


Емисију припрема и води Гордана Нешовић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара