Забрињавајући подаци о броју дечјих бракова у Србији

Објављен годишњи извештај Стејт департмента о људским правима за 2022. годину, у коме се наводе забрињавајући подаци о броју дечјих бракова и малолетничких трудноћа међу Ромкињама у Србији. У извештају се наводи и да у Србији постоје стратешки документи усклађени са међународним стандардима када су у питању наталитет и репродуктивно здравље, али да они нису имали адекватну политичку подршку за имплементацију на специфичне потребе и права жена из маргинализованих група.

У Пироту је почела обука о основама масаже, предвиђена пројектом Економско оснаживање жена из рањивих група за занате. Циљ обука јесте подршка инклузији и самозапошљавању жена, кроз оспособљавање за различите занате. Након обуке, жене из претежно ромске популације имаће прилику да се запосле или да покрену свој бизнис.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара