Забрињавајући подаци о броју дечјих бракова у Србији

Објављен годишњи извештај Стејт департмента о људским правима за 2022. годину, у коме се наводе забрињавајући подаци о броју дечјих бракова и малолетничких трудноћа међу Ромкињама у Србији. У извештају се наводи и да у Србији постоје стратешки документи усклађени са међународним стандардима када су у питању наталитет и репродуктивно здравље, али да они нису имали адекватну политичку подршку за имплементацију на специфичне потребе и права жена из маргинализованих група.

У Пироту је почела обука о основама масаже, предвиђена пројектом Економско оснаживање жена из рањивих група за занате. Циљ обука јесте подршка инклузији и самозапошљавању жена, кроз оспособљавање за различите занате. Након обуке, жене из претежно ромске популације имаће прилику да се запосле или да покрену свој бизнис.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено