Породична прича

Дан након Светског дана поезије и два дана након Светског дана среће, на Младенце, а у сусрет Светском дану позоришта, Породична прича прича причу о породици и позоришту. Породица је кућа. А кућа је позориште. И позориште је кућа. Погодили сте, тема емисије нам је ПОЗОРИШТЕ У КУЋИ.

Гошћа нам је глумица Тања Бошковић, госпођа Николајевић у ТВ серији „Позориште у кући“, за коју је Новак Новак рекао, када је имала само 22 године, да ће постати „глумица институција“. Тако је и било. Пола века Тања Бошковић истрајава и живи на сцени и за сцену. У себи сачувала је љубав, скромност, радост, сећања на двориште породичне куће у Аранђеловцу, на теткино слатко од латица ружа, на мајчине речи, на очеву песму, на књиге. Прича нам и шта се од Десанке Максимовић, осим песме, могло научити. Прича нам и о фолклору, балету, пријатељима, о томе шта је научила од родитеља и како је своју децу васпитавала. Говори нам и о томе да је позориште дом, а глумци домородци... Чућемо и због чега воли радио.

У недељу 26. марта, уочи Светског дана позоришта, од 16 сати на сцени Академије 28, драмска трупа за децу ЗоЗо одиграће представу „Ко се боји вука још“ по тексту и у режији Ружице Рутић, директорке театра, драмског педагога за децу и младе и глумице. Њено позориште се заиста налази у кући. И она је данас са нама у Фамилиологији. За најмлађе слушаоце Радио Београда 1 делимо карте за представу.

Слушамо се.

Аутор и водитељ - Слађана Бушић.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво