Последице банкарске финансијске кризе у САД

Прети ли свету нова финансијска криза , попут оне из 2008 , после колапса банке Силицијумске долине и њујоршке банке Сигначер? Многи страхују да ће крах америчких банака имати домино ефекат. Акције швајцарске „Креди Свис„ банке изгубиле су четвртину вредности протекле недеље , а банка је била принуђена да искористи зајам од 54. милијарде долара који је добила од Централне банке Швајцарске. У међувремену банкарски гигант УБС купује Креди Свис и за ту трансакцију држава даје гаранције, како би се спречили даљи потреси на тржишту. И док водећи суверени банкарски ауторитети Запада трагају за , у овом тренутку , неизвесним одговором- инвеститори широм света не скривају нервозу. Њихово главно питање је где су следеће слабе карике глобалног банкарског система ? Да ли ће се повратити поверење зајмодаваца широм света?

Како је могуће да једна од десет најбољих банака у Америци нестане за само 48 сати? Какве су последице банкарске финансијске кризе не само у САД, већ и у Азији и Европи? Како се ова криза прелива на берзе широм света? Да ли су банке у Србији сигурне?

Гости емисије су: Душко Бодрожа, научни сарадник Института економских наука и Ненад Гујаничић, брокер.

Уредник: Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво