Светски дан борбе против расне дискриминације

Данас је Међународни дан елиминације свих облика расне дискриминације, који се обележава како би се подигла свест о важности борбе против свих облика расизма.

У нашем али и у европском друштву присутна је изражена дискриминација и расизам према припадницима ромске заједнице – антициганизам. Антициганизам је релативно нови појам за стару друштвену појаву, за мржњу, маргинализацију и расизам према припадницима ромске заједнице. У данашњем издању емисије истражујемо које су све манифестације антициганизма и колико је он присутан у нашем друштву.

Популарна група Џипси Кингсодржала је протеклог викенда концерт у Сарајеву. Чланови састава долазе из две ромске породице: Рејес и Балиардо.

Емисију припрема и води Гордана Нешовић.

 

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено