Читај ми!

Креативна Европа: Звуци и сећања

У оквиру пројекта Креативне Европе "Свевремени уметнички радио: Креирање звука као уметности за бебе, малу децу, и угрожене групе" Радио Београд 1 емитује специјалну емисију "Звуци и сећања".

Питали смо особе старије од 75 година који су то звуци, пријатни или не, које памте из неког разлога. Занимљиви одговори водиће нас у детињство и младост саговорника - на село, у природу, на шта их асоцира шкрипа, а на шта сирене.

О томе који је значај звукова у нашим животима, како их и зашто памтимо, колико су ту укључене емоције, како сагледавамо звуке из угла радија као медија, разговараћемо са гостима др Мирјаном Николић, ректорком Универзитета уметности у Београду, антрополошкињом Саром Николић и др Бојаном Шкорц, психолошкињом.

У пројекту BI-ER, сем РТС-а, учествује још осам партнера. Емисија "Звуци и сећања" део је "Европске вечери звукова" (European Evening of Sounds), заједничке емисије коју ће реализовати три радија - РТВ Словеније, Радио Београда и ITA-Suomen Yliopisto iz Finske.

ITA-Suomen Yliopisto је институт, факултет из Финске који учествује у пројекту. Њихова емисија ће бити на радију Finnish Broadcasting Company / FBC na kanalu Yle Radio 1.

Уредник и водитељ емисије Николета Дојчиновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво