Више од 17.000 погинулих у Турској и Сирији

Број жртава разорног земљотреса у Турској и Сирији премашио је 17 хиљада. Турски председник Реџеп Тајип Ердоган, који обилази најугроженија подручја, признао је да је на почетку трагедије било пропуста у реговању државе, али је оценио да је ситуација сада под контролом. Спасилачке екипе из целог света помажу локалним властима, дошли су спасиоци из 65 држава. У Сирији је укупан број погинулих премашио 3 хиљада. У међувремену, санкције Запада компликују напоре да се достави помоћ Сирији.

О ситуацији на Косову и Метохији и дијалогу Београда и Приштине, као и о другим регионалним питањима, председник Александар Вучић разговарао је са амбасадорима земаља Квинте при ОЕБС-у у Бечу, и највишим дипломатским представницима тих земаља у Београду. Председник је још једном поновио да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином и инсистирао је на формирању Заједнице српских општина. Разговарало се и о безбедносној ситуацији у Европи и о евроинтеграцијама Србије. Са европским дипломатама после подне ће разговарати премијерка Ана Брнабић.

Извршни одбор Народне банке Србије одлучио је да повећа референтну каматну стопу за 25 базних поена, на ниво од 5,5 одсто. У истој мери повећана је стопа на депозитне олакшице - на 4,5 одсто, као и стопа на кредитне олакшице - на 6,5 процената. То је једанаесто повећање референтне камате од априла прошле године. Ново повећање преноси се и на остале каматне стопе на тржишту, па то значи даље поскупљење кредита и за привреду и за становништво.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета