Читај ми!

Светско првенство у фудбалу, Катар 2022.

Фудбалска репрезентација Србије завршава с припремама за другу утакмицу на 22. Светском првенству у Катару. Сусрет са репрезентацијом Катара заказан је за сутра пре подне у 11 часова, по средњоевропском времену. Данас је селектор Стојковић обавио последњи тренинг са члановима наше најбоље селекција, сви су били присутни, укључујући и Филипа Костића, Душана Влаховића, Александра Митровића и Сергеја Милинковића-Савића.Мухамед Абдула Хасан из Уједињених Арапских Емирата биће главни судија меча између Србије и Камеруна.  На Фифиној листи налази се од 2010. године, а ове године судио је меч интерконтиненталног баража за Мундијал у Катару, између Костарике и Новог Зеланда. Утакмица се игра на стадиону "Ал Џануб" у Ал Вакри.

Током данашње емисије укључићемо се у прес конференцију репрезентације Србије, на којој ће се представницима медија обратити управо наш селектор. Прву утакмицу осмог дана Светског првенства у Катару данас су одиграли Јапан и Костарика, неочекивано је славила селекција из Средње Америке, резултатом 1:0, па су сада карте у групи Е до те мере отворене да свака селекција може да прође групу, али и да испадне из исте. У групи Ф своју утакмицу играју Белгију и Мароко, од 17.00 часова на терен "Међународног стадиона Халифа" ће фудбалери Хрватске и Канаде, док од 20 часова играју Шпанија и Немачка, то је први истински шлагер сусрет на овом шампионату. Немцу су кикснули у дуелу са Јапаном, па против `црвене фурије` морају да иду на све или ништа.

Наши репортери Дејан Николић и Милан Биговић и данас ће се јављати из Катара, са најактуелнијим информацијама у вези Светског првенства. Од осталих догађаја издвајамо и лепо атлетско дешавање, одржано у нашем главном граду. Атлетичар из Марока Мохамед ел Газоуани победник је данашњег Трећег београдског јесењег полумаратона, који је одржан у главном граду Србије. У женској конкуренцији најбоља била Кавалин Нахимана из Бурундија. Ел Газоуани је оборио рекорд Београдског полумаратона у трци на 21 километар, пошто је остварио време од један сат, два минута и 43 секунде. Досадашњи рекорд Београдског полумаратона износио је један сат, осам минута и 19 секунди. Од српских представника најбољи је био Ðуро Борбељ, који је био шести. Атлетичарка из Бурундија Кавалин Нахимана победница је данашњег Трећег београдског јесењег полумаратона у женској конкуренцији. На Трећем Београдском јесењем полумаратону учествовало је 4.000 такмичара у све три трке. 

У реализацији мондијалских емисија учествује комплетна Спортска рубрика Радио Београда 1, чији је уредник Владе Радичевић, као и наше колеге из других програмских сегмената - музичари, продуценти, тонски реализатори и сниматељи програма.

Испред микрофона је Жељко Стефановић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво