Вучић: Молимо и тражимо мир али предаје неће бити

Ситуација за наш народ на Косову и Метохији је веома компликована и сложена, изјавио је председник Александар Вучић поводом најављеног ступања на снагу мера о пререгистрацији и излазно-улазним документима најављених из Приштине. Он је у обраћању јавности рекао да је приштински режим донео одлуку да намеће ствари на које нема право, пре свега на северу. Нагласио је да све треба да крене у поноћ, уз почетак акције убеђивања Срба да одустану од КМ таблица. Председник је нагласио да се број инцидената од доласка Куртија на власт већи за 50 одсто и истакао да нико није реаговао на чињеницу да Заједница српских општина није формирана већ 3390 дана. Вучић је замолио представнике моћних земаља које су признале Косово да поведу рачуна о међународном праву и да не дозволе да њихови штићеници изазову сукоб.

"Молим Албанце да се уразуме, а Србе да не наседају на провокације и не учине ништа што би могло да доведе до сукоба", рекао је Вучић и указао да је његова молба да се сачува мир по сваку цену, али нагласио да ће уколико крене прогон и малтретирање, убијање Срба, Србија победити.

Председник Русије Владимир Путин поручио је, у обраћању на паради код Санкт Петербурга поводом Дана морнарице, да се нова поморска доктрина земље односи на границе и области од националног интереса. Истакао је да су то су воде руског дела Арктика, Црног, Охотског и Беринговог мора, Балтичког и Курилског мореуза и да ће свим средствима обезбедити њихову чврсту заштиту. Прослава Дана морнарице Русије у Севастопољу на Криму, данас неће бити одржана због напада на штаб Црноморске флоте, саопштили су локални званичници и прецизирали да је у нападу дроном повређено шест особа.

Последњег дана јула - велика смена туриста. На путевима је појачан саобраћај а на граничним прелазима су вишесатна задржавања. Најдужа су на Хоргошу, где су непрегледне колоне возила на излазу из Србије. За прелазак обе границе чека се чак 10 сати. У Хрватској, на граничном прелазу Бајаково ка Србији, колона возила била је дуга 10 километара, док се на Батровцима на излазу чека око сат и по. На Прешеву, задржавања су дужа на излазу из земље - до 3 сата.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ненад Селаковић
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво