Хоће ли бити угља ове зиме и за кога?

На прагу смо лета а једна од најважнијих тема у јавности је како ћемо се грејати наредне зиме. Уз стални пораст цена свих врста огрева, грађане је забрнула и вест да на стовариштима ове године неће бити домаћег угља за слободну продају. Влада је ЕПС-у дозволила увоз четири милиона тона угља за рад термоелектрана. Стручњаци објашњавају да залиха домаћег угља има довољно али и да се није благовремено улагало у копове. Хоће ли бити угља ове године и за кога? Одговоре тражи Јелена Перендија Михајловић.

Страрегија за родну равноправност за период 2021-2030. године први је документ који је незапослене жене старије од 45 година препознао као теже запошјиву категорију грађана. На Економском факултету у Београду одржава се округли сто "Могућности за активацију незапослених жена 45+" на којем учествују представници државних органа, невладиних организација и академске заједнице. О томе какве могућност отвара Стратегија, ко су и колико је незапослених жена старијих од 45 година и коме да се обрате за помоћ при самозапошљавању за Магазин на првом говори Љиљана Петровић из Удружења Ларис Чачак, дела "Мреже за подршку женама 45+".

Најављујемо и IX Форум социјалних иновација и одрживих решења за друштвене изазове. Како је најављено, биће представљени најновији трендови у међусекторским партнерствима и другим механизмима подршке социјалним предузећима у Србији и региону. Овогодишњи Форум акценат ставља на Европски акциони план за социјалну економију ,,Европски Green Deal и недавно усвојени Закон о социјалном предузетништву. Уочи скупа нас гост је Невен Мариновић, директор Смарт колектива.

Уредник Јелена Видић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се