Да ли смо са ковидом на "ти" или на "ви"?

Многе заблуде с почетка епидемије коронавируса су развејане. Сада више знамо о томе ко је подложан зарази, какве су реакције, како да се чувамо, али још има доста непознаница. Да ли је тај вирус баш толико различит од других из те групе или непрестано мутира? Да ли то отежава поступак производње нове вакцине? Одговоре ћемо потражити од вирусолога, др Тање Јовановић.

Средином јуна представљен је пројекат ЧУВАРКУЋА. За жиг који гарантује да је производ направљен од домаћих сировина до сада се пријавило десетине компанија са близу 100 артикала. Прве ознаке биће додељене средином месеца. Тим поводом саговорник нам је  Бојан Станић из Привредне коморе Србије.

Жетва пшенице је при крају а оно што је сваке године нажалост прати је дим са њива где се спаљују жетвени остаци што неретко узрокује неконтрилисане пожаре. Упркос појачаној казненој политици, навикама се тешко стаје на крај. О томе ћемо разговарати са професором са Шумарског факултета Слободаном Милановићем.

Скренућемо пажњу и на коришћење гелова за дезинфекцију руку. Британски лекари упозоравају да су на високим, летњим температурама могуће бурне реакције на кожи. За наш програм о томе говори професорка Фармацеутског факултета Сузана Миљковић.

Уредник и водитељ Мирјана Никић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом