Добровољно давање крви у доба короне

Има ли довољно давалаца и како се даје крв током ванредног стања? Одговоре на ова питања даће нам Гордана Антуљесков из Института за трансфузију крви која ће нам се укључити у програм.

Одговоре на то како ће се лечити током ванредног стања траже и бројни грађани који су оболели од хроничних и малигних болести. Због тога је организована web конференција "Ту смо" која ће повезати лекаре и пацијенте. Више ће нам рећи Марко Миловановић из удружења Форум пацијената.

Уживо ће нам се јавити и колегиница Александра Младеновић с пијаце Бајлони која, као и све остале зелене пијаце у Београду, није радила 4 дана. Пренеће нам да ли има купаца, продаваца, робе, о чему се прича на пијаци и шта се највише тражи.

Истражујемо какав ће бити утицај ванредног стања на привреду у нашој земљи, а од вицегувернерке Народне банке Србије Драгане Станић чућемо како можемо обављати електронска плаћања користећи QR кодове.

Посебну драж овог јутра чини разговор с Снежаном Радојичић, женом која на бициклу обилази свет и пише блог о својој авантури. Пандемија Ковида-19 дочекала ју је у Чилеу, а ми смо је пронашли и снимили разговор с њом.

Надамо се да су све ово добри разлози да јутро проведете уз Радио Београд 1!

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се