Таласање - Шетња

Најаваљујемо трибину која се одржава сутра у Дому омладине, под називом: “Млади у Европској унији: нове идеолошке тенденције”. Основна питања којима се ова трибина бави јесу: које су то нове политичке и социјалне идеје и тенденције међу младима у ЕУ. Гост је модератор трибине, политиколог Марко Мирановић.

Шта су генерички лекови, које уштеде доносе, с обзиром да су им цене ниже у односу на иновативне, и какав је њихов терапеутски ефекат, питања су за доктора Павла Марјановића, генералног директора "Актависа" за Србију и Црну Гору у чијем саставу је и Фабрика лекова "Здравље" у Лесковцу. Са њим је разговарала новинарка Радио Београда Марина Стојадиновић.

Завршна свечаност пројекта „Караван за климу - Сви активни у борби против климатских промена!" одржава се данас, управо да би се обележио датум, 12. децембар, када је, пре три године постигнут Париски споразум о клими.

Караван за климу осмислио је и спровео Француски институт и Амбасада Француске у Србији, заједно са локалним актерима (општинама, градовима, грађанским друштвом). Циљ пројекта је да пробуди свест о проблему климатских промена код грађана Србије, да убеди предузећа и јавне установе да је зелени раст нова прилика за развој и да промовише једноставна и оперативна решења која свако од нас на свом нивоу може да примени и да се на свој начин бори против климатских промена. Наш гост је Бертран Мије, аташе за сарадњу Француске амбасаде у Србији.

Са Јеленом Милашиновић, из Београдске филхармоније, разговарамо о првом ЦД-у Београдске филхармоније и шефа-диригента Габријела Фелца, који је снимљен за међународно тржиште , најављујемо Новогодишнњи концерт и нова издање Концерта за бебе.

Извештај о актуелним спортским догађајима припремио је наш новинар Владе Радичевић.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се