Недељом за село

Према подацима Републичког завода за статистику, ове године производња свих врста воћа, осим грожђа, значајно је већа него лане. Зато и не чуди да су цене јабука, чија је берба у току, веома ниске. Пошто још нема откупа за руско тржиште, у Шумадији већина воћара јабуке ставља у хладњаче, у очекивању боље цене. Индустријска јабука, која се откупљује за само 4 динара по килограму, остаће  углавном  у воћњацима, јер се њено прикупљање не исплати. 

Произвођачи свиња незадовољни су откупном ценом товљеника. Можда ће за њих следеће године доћи бољи дани јер се на пролеће, по речима министра пољопривреде Бранислава Недимовића, очекује потписивање споразума о извозу свињског меса у Кину. У ту земљу протекле недеље кренуо је први контингент говедине.

Припреме за јесењу сетву касне због недовољно влаге у земљишту. Стручњаци саветују да се у њиве не улази на силу, без обзира на то што ће ускоро почети да теку оптимални рокови за сетву. Ратари подсећају да је и предстојећа сетва у знаку високе цене репроматеријала и нафте.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара