Новости дана

Још нема званичних информација о томе шта је председник Александар Вучић одговорио Хојту Брајану Лију поводом примедби које је заменик помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава јуче изнео у разговору с њим. Председник Вучић најављује да ће о разговору са Јијем више рећи наредних дана. Ни амерички амбасадор у Београду Кајл Скот није желео да износи детаље, али је потврдио да је сусрет српског председника са званичником из САД био отворен и позитиван. Хојт Ји је, каже Скот, изјавио да Америка, као и Србија, жели добре односе са Москвом, али, објашњава, земља која жели да постане чланица Европске уније треба да том циљу буде посвећена и да то покаже.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић разговарао је у Палерму, на маргинама Медитеранске конференције ОЕБС-а, са шефом италијанске дипломатије Анделином Алфаном о односима две земље, о међународним организацијама, а нарочито Савету безбедности УН којим ће следећег месеца председавати Италија. Дачић је истакао да је та тема за Србију важна јер је у току непринципијелан покушај да се измени формат седница Савета безбедности о Косову.

Министарсво просвете покренуло је пилот пројекат увођења финансијске писмености у школски систем. Спроводи се у 30 школа и 6 предшколских установа. Циљ је да деца стекну знања која ће им омогућити да у будућности доносе исправне и одговорне финансијске одлуке.

На данашњи дан - 25. октобра 1987. године, омладинска  фудбалска репрезентација Југославије, освојила је титулу првака света у Чилеу, после победе над Савезном Републиком Немачком. Тридесет година од историјског успеха снимљен је филм о популарним Чилеанцима.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"