Мозаик времена

Република Хрватска почела је војну акцију „Олуја“ на територији Републике Српске Крајине 4. августа 1995. године. Током четири дана живот је изгубило више од 2 600 цивила, домове је напустило више од 250 000 Срба. Оно што је желео да новинари чују то им је и рекао министар одбране Хрватске Гојко Шушак на конференцији за новинаре 7. августа 1995. Дан раније у Книн је дошао Фрањо Туђман. Ни речи о српским жртвама.

Васељенски патријарх Вартоломеј посетио је нашу земљу и Патријарха Павла 12. августа 1993. године. Поруку мира коју је послао Србима изговорио је владика Иринеј Буловић. Чему све, упитао се Вартоломеј?

Председник Републике Српске Биљана Плавшић гостовала је на Телевизији Бања Лука 11. августа 1997. године и говорила о рационалној или ирационалној политици и Дејтонском споразуму. Рационално или ирационално закључите сами.

Репрезентативци Савезне Републике Југославије у кошарци победили су колеге из Русије у финалу Светског  првенства у Атини 9. августа 1998. године. Златне кошаркаше по доласку у Београд угостио је председник Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић и пожелео им појединачну и колективну срећу, а потом се председнику у име колектива захвалио капитен Александар Саша Ђорђевић.

Радио Београд 1, 10.05 

 

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије