Мозаик времена

Ропство у Сједињеним Америчким Државама званично је укинуто 19. јуна 1862. године. Истога датума, али 131-у годину касније у Србији, дакле 1993., испред Храма Светог Саве, одржан је протестни скуп поводом хапшења лидера Српског покрета обнове Вука Драшковића и његове супруге Данице. Мегафон је у руке узео Драган Веселинов.

Седмог дана протеста студената, 22. јуна 1992. године, јављено је да је подметнута бомба у зграду Природно математичког факултета. Ту је полиција, ту су студенти, а ту је и професор доктор Војислав Коштуница. 

На заједничкој седници Одбора за правосуђе и управу и Одбора за одбрану и безбедност Скупштине Србије одржаној 23. јуна 2003. године сведочио је, на лични захтев, посланик Чедомир Јовановић. Полиграф тада није био у моди. 

Игра асоцијације. Чамац, позориште, заљубљеност, инфицирање и домишљатост. Копчу између ових појмова зна редитељ Љубомир Муци Драшкић који је уз прстохват мора, Загреба и Београда, јуна 2001. године говорио о свом детињству. 

Мајстор белог спорта и мачевања Јосип Броз, друг Тито, угостио је 23. јуна 1971. године најбоље југословенске спортисте показавши им да имају на кога да се угледају. Кад сам оно ја, ономад... Репортер Радивоје Марковић.

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије