Мозаик времена

Рудари рудника "Ђурђевик" код Живиница одложили су крампове и кренули пут Београда, право у Савезну скупштину не би ли ископали правду 25. маја 1988. године. На лицу места био је Душан Рашета.

Новинар Момчило Бошковић честита функцију, а постављени на функцију председника владе СРЈ Момир Булатовић, захваљује. 20. мај 1998. године.

Адолф Хитлер и Бенито Мусолини потписали су „Челични пакт“ о војној и политичкој алијанси Немачке и Италије 22. маја 1939. године.  Шеснест година и четири дана касније, дакле 26. маја 1955. године играчи на геополитичком небу били су промењени, а воља челична. Обостраном жељом окупиле су се делегације СССР-а и Југославије. Том приликом потписана је „Београдска декларација“. Ништа то не би било необично да сусрет није био први после оне незгодације са Имформбироом. Али оставимо ружну прошлост иза себе. Са аеродрома у Земуну јавио се Драгољуб Траиловић.

Празник посвећен рођендану доживотног председник СФРЈ Јосипа Броза Тита или Дан младости, обележавао се 25. маја. Симбол празника, штафета младости, ношена је месец дана кроз читаву Југославију да би била уручена маршалу на величанственом слету који је организован на стадиону ЈНА. Подсећање на један од слетова.  

Друга финална утакмица за Куп Маршала Тита, између фудбалских клубова „Црвена звезда“ и „Динамо“, одиграна је 24. маја 1980. године, 20 дана пошто је највећи син наших народа и народности напустио овоземаљски свет. Атмосфера пре почетка утакмице у спортском духу крилатице "Ми смо Титови и Тито је наш". Репортери на стиадиону ЈНА били су Миодраг Стојиљковић и Фреди Крамер.

Радио Београд 1, 10.05

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије