Таласање - Шетња

Широм света обележава се Дан сећања на оснивача извиђачког покрета у свету Роберта Бадена Пауела. То је прилика да испричамо причу о идеји која је током времена привукла 38 милиона чланова, колико их данас броји Светска организација скаутског покрета. Гости Шетње су чланови Савеза извиђача Србије.

Међу мигрантима у Прихватном центру у Прешеву је и Владимир Кастиљо Гамбоа са Кубе. Он слика на гајбама или картонима и планира да приреди изложбу, а привремени Владимиров атеље је у прихватном центру у Прешеву. Једну од кућица прилагодио је себи, украсио сликама и цртежима. На необичним површинама црта и слика портрете младих и деце, које среће у центру. Чућете причу о овом занимљивом уметнику са којим се сусрела наша дописница Даница Мирић.

У Етнографском музеју у току је изложба „Мој свет вуне", Смиљке Мишковић из Београда. Ауторка изложбе, у жељи да се очувају стари занати, представља предмете од вуне настале старим техникама - сувог и мокрог пустовања, и приређује радионице пустовања у Музеју, током којих се израђују разноврсни предмети од вуне.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара