Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

У јутарњем програму, од нашег дописника Озрена Рашића чућемо причу о пиротском ''каменом селу'' Гостуша које је добитник Европске награде за очување културног наслеђа. То село је иначе препознатљиво по старим кућама које су грађене од камена и дрвета без малтера.

Говоримо о књизи која обрађује српску црквену хорску музику између два светска рата. Њен аутор је професор универзитета, музиколог и диригент црквеног хора ''Свети Георгије'' Богдан Ђаковић. О томе овог јутра Бојана Каравидић.

Биће речи и о спорту.

Заставе Планинарског друштва "Оштра Чука" из Сокобање, овог викенда завијориће се на чак седам локација: у Румунији, Македонији и на још пет места у Србији. Једна акција се одржава на Поповици, где ће учествовати скоро 200 малишана. О томе овог јутра разговарамо са представником тог планинарског друштва, Младеном Антићем.

Данас и сутра, на два места у Београду, одржава се меморијална регата у част пилота Војске Југославије, мајора Зорана Радосављевића, који је бранећи нашу земљу током Нато бомбардовања 1999. године, страдао у свом авиону МИГ-29. За наш програм говори његова сестра Снежана Радосављевић.

Очекује нас преглед и културних догађаја који су на програму овог викенда - наша редовна рубрика ''8 и по''.

У сусрет Европском првенству у фудбалу 2016. слушамо рубрику Реље Трајковића о претходно одржаним такмичењима. 

Делимо и карте за Дечији глумачки фестивал ''Бесне глисте у Театру 78'' у Београду. Он траје до 11. јуна, а наш саговорник тим поводом овог јутра је представник организатора Јелена Грујичић.

Са вама је Чедомир Савковић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије