Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

С обзиром на предстојећи Министарски савет ОЕБС-а, већ од данас се у Београду очекују безбедносне мере и промене у саобраћају. У програм ћемо укључити надлежне из МУП-а и Градског саобраћајног предузећа да бисмо добили информације које ће користити суграђанима.

Пратимо ситуацију на граничном прелазу Ђевђелија где су протестовали економски мигранти којима се не дозвољава прелазак границе.

На Међународни дан борбе за укидање ропства, гости у студију су активисти невладине организације Астра, која помаже жртвама трговине људима.

У Београду ће бити одржана премијера документарног филма Мора да ово није све, који се бави хуманитарном аукцијом дресова коју је покренуо 23-годишњи студент Јован Симић да би сакупио новац за лечење мале Нађе Ковачевић. Филм је редитељски деби Уроша Максимовића.

Из Ниша нам стиже прича  о професорки математике Мирјани Рашић Митић и учитељици Сузани Миљковић које су ове године изабране међу шеснаест најбољих едукатора године.

У Гете институту биће представљена књига „Српска усмена народна баштина", са текстовима и прегледом рецепције дела Вука Караџића у Европи током 19. и 20. века.

Са вама је Александра Младеновић.

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

RTS 2-Glavnom i odgovornom uredniku
Ко управља РТС-ом
Rupe-Kraljevo
„Процветала“ рупа на путу Краљево–Рашка
Poštovanje za tekst
Дискус хернија, болест 21. века
Pozdrav...
Дискус хернија, болест 21. века
XD
Срби се најкрвавије псују