уторак, 14.07.2015, 17:05 -> 13:05
štampajУ средишту пажње
По чему су препознатљиви футошки купус, лесковачки ајвар, фрушкогорски липов мед, хомољски крављи сир, пиротски качкаваљ и још тридесетак производа који носе ознаку географског порекла Србије? Шта је тајна јединствене рецептуре за њихову производњу? Како се добијају сертификати? Могу ли се ти производи назвати нашим робним маркама и националним брендовима? Шта се на тај начин гарантује потрошачима, шта произвођачима а какву корист има пољопривреда ? Како повећати број заштићених производа са ознаком географског порекла?

Autor:
Редакција магазинског програма
Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]
Путем телефона о овим питањима говориће пољопривредни произвођачи чији производи поседују контролну маркицу којом се потрошачу гарантује да је то производ са ознаком географског порекла Србије: Горан Пуача, председник Удружења Футошки купус, Стевица Марковић, члан Удружења Лесковачки ајвар, Миодраг Чупић, председник Друштва пчелара "Јован Живановић" из Новог Сада и Миодраг Живковић, представник млекаре МЗ Позаревац Хомољка из Жагубице.
Гости у студију су: Бранислав Ракетић из Министарства пољопривреде, др Владе Зарић, професор Пољопривредног факултета у Београду и Ненад Будимовић, секретару Удружења за пољопривреду и прехрамбену индустрију Привредне коморе Србије.
Уредник и и водитељ је Оливера Симић Милошевић.
Коментари