уторак, 17.03.2015, 17:05 -> 15:23
štampajУ средишту пажње
На који начин и које намирнице ће се испитивати у Дирекцији за националне референтне лабораторије? Које лабораторијске анализе ће се примењивати? Шта почетак рада лабораторије значи за потрошаче и систем контроле квалитета хране у Србији?

Autor:
Редакција магазинског програма
Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]
У Београду је недавно, 11. година након што је најављена, почела да ради Дирекција за националне референтене лабораторије, којом би,како је најавила министарка пољопривреде- Србија требало да добије заокружен систем контроле здравствене безбедности хране. У оквиру дирекције почела је да ради Фитосанитарна лабораторија, а до краја године биће отворена и лабораторија за контролу исправности и квалитета млека.
Шта ће обезбедити отварање тих лабораторија ? Да ли ће лабораторијске анализе бити поузданије? Шта нам је у систему контроле хране недостајало, а шта сада добијамо? Зашто су се, по отварању националне референтне лабораторије чуле примедбе потрошачких организација и на шта се односе?
Гости емисије У средишту пажње су: Славољуб Станојевић, директор Дирекције за националне референтне лабораторије, проф. др Вера Катић, са Факултета ветеринарске медицине у Београду, Катедра за хигијену и технологију намирница анималног порекла, и доцент Нада Шмигић, са Катедре за управљање безбедношћу и квалитетом хране Пољопривредног факултета у Београду.
Телефони за укључења слушалаца су: 011 322 50 99 и 011 322 54 99.
Уредник и водитељ емисије је Оливера Симић Милошевић.
Коментари