уторак, 27.01.2015, 17:05 -> 11:22
štampajУ средишту пажње
Каквог је квалитета месо које једемо? Како се контролише здравствена исправност меса? Шта завршава на нашим трпезама кроз месне прерађевине? На шта треба обратити пажњу приликом куповине месних производа? Зашто постоје сумње и питања- шта све једемо у увезеном месу?

Autor:
Редакција магазинског програма
Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]
Шта налаже Правилник о месу, како је код нас регулисана категоризација меса? Стручњаци су сагласни да од начина исхране и заштите здравља животиња зависи и квалитет свежег меса које се користи у људској исхрани. Како се цео тај ланац контролише, где се и зашто повремено јављају проблеми? Ко је одговоран за евентуалне пропусте?
Гости емисије су: Сања Челебићанин, начелница Републичке ветеринарске инспекције, Синиша Котур, начелник Одељења за међународни промет и сертификацију меса Министарства пољопривреде и професор Пољопривредног факултета Радомир Радовановић.
Телефони за укључења слушалаца су: 011 322 50 99 и 011 322 54 99.
Уредник и водитељ емисије је Оливера Симић Милошевић.
Радио Београд 1, 17.05
Коментари