У средишту пажње

Каквог је квалитета месо које једемо? Како се контролише здравствена исправност меса? Шта завршава на нашим трпезама кроз месне прерађевине? На шта треба обратити пажњу приликом куповине месних производа? Зашто постоје сумње и питања- шта све једемо у увезеном месу?

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Шта налаже Правилник о месу, како је код нас регулисана категоризација меса? Стручњаци су сагласни да од начина исхране и заштите здравља животиња зависи и квалитет свежег меса које се користи у људској исхрани. Како се цео тај ланац контролише, где се и зашто повремено јављају проблеми? Ко је одговоран за евентуалне пропусте?

Гости емисије су: Сања Челебићанин, начелница Републичке ветеринарске инспекције, Синиша Котур, начелник Одељења за међународни промет и сертификацију меса Министарства пољопривреде и професор Пољопривредног факултета Радомир Радовановић.

Телефони за укључења слушалаца су: 011 322 50 99 и 011 322 54 99.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Симић Милошевић.

Радио Београд 1, 17.05

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом