петак, 01.08.2014, 17:05 -> 12:21
У средишту пажње
Шта је органска производња? Какви су потенцијали Србије у производњи органске хране? Шта су неопходни предуслови - од квалитета земљишта до знања произвођача за гајењем органске хране и бављењем органском производњом? На који начин методе органске производње доприносе очувању здравља људи и животне средине?

Autor:
Редакција магазинског програма
Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]
Како препознати органски производ и где се може купити?
Органска производња у Србији је све популарнија и економски значајнија. Стручњаци указују да, захваљујући потенцијалима који се пре свега огледају у уситњеном поседу и земљишту које није контаминирано штетним материјама, овај вид пољопривреде може значајно да допринесе развоју руралних подручја и пољопривреде уопште.
Које земљиште је погодно за органску производњу и колико је таквих површина у Србији?
Гости емисије су: Јелена Милић, саветница за унапређење органске производње у Министарству полопривреде и Нада Мишковић, председница Националне асоцијације за органску пољопривреду Србије - Serbia organica и председница групације за органску пољопривреду у ПКС.
Телефони у студију Радио Београда 1 су 011 322 50 99 и 011 322 54 99.
Уредник и водитељ је Оливера Симић Милошевић.
Радио Београд 1, 17.05
СЛЕДЕЋА ЕМИСИЈА У СРЕДИШТУ ПАЖЊЕ БИЋЕ НА ПРОГРАМУ ПОСЛЕ ЛЕТЊЕ ПАУЗЕ, У ПОНЕДЕЉАК, 1. СЕПТЕМБРА ОД 17.05 ДО 18 ЧАСОВА.
Коментари