Ко ће образовати основце и средњошколце?

Ово питање поставља се већ дужи низ година, а статистика каже – онај ко је иоле заинтересован за рад у просвети. Мањак студената све је израженији на наставним смеровима и модулима друштвених а нарочито природних наука. Творци Платформе осам декана, челници Хемијског, Биолошког, Математичког, Филолошког, Географског, Физичког, Филозофског и Факултета за физичку хемију, већ више од годину дана упозоравају и говоре о проблему мањка стручног кадра у основним и средњим школама.

Уместо да се целовито приступи решавању образовне перспективе друштва, чест је случај да рецимо наставник ликовног предаје хемију, апсолвент биологије добије и часове физике, а професори немачког морају да „држе“ још неки предмет не би ли имали прописан фонд часова. О овој ситуацији и предложеним решењима која још чекају на спровођење, говорили су представници факултета и средњих школа. О најважнијим порукама послатим са трибине „Криза образовног система - мањак бруцоша и угроженост наставничке професије” причамо у првом сату емисије.

У наставку, ту су и друге теме. Слушамо песме објављене на данашњи датум, сећамо се и албума издатих 16. маја, а подсетићемо и на рођендане музичара. Сем музичких тема (Приче о песмама, нове нумере, полусатни блок музике из Србије и региона), скрећемо пажњу и на поподневне гужве у саобраћају као и на занимљиве концерте, свирке, фестивале и сличне догађаје.

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије