Читај ми!

Времеплов 202: Од Ватерлоа до Abbatara

Ни 50 година после победе на Евровизији, фасцинација групом ABBA не престаје

Тачно пола века од победе групе АBBА на Евровизији, многи светски медији ће се бавити феноменом званим АBBА, али они немају оно што има Радио 202. Ми имамо Алека Станојевића, а опште позната ствар је да он о овим Швеђанима зна више него они сами.

Алек ће открити до сада неиспричане приче о Агнети, Фриди, Бенију Бјорну и њиховим песмама, открити зашто су се ретко појављивали у јавности од првих дана славе до данас, шта су све радили као група АBBА, а шта ван ње, како су настали Аbbаtari и зашто изазивају толику пажњу.

Такође, Алек ће показати на конкретним примерима утицај овог састава на популарну музику и бројне генерације извођачa. Запањиће вас чињеницама о томе ко су све обожаваоци групе АBBА међу панкерима, хеви металцима, рокерима и поп музичарима широм света. Представиће бројна дешавања у свету поводом 5 деценија од тријумфа овог шведског квартета на Евровизији. Објасниће и зашто неки тврде да су чланови бенда АBBА ванземаљци!
Слушамо се на таласима Радија 202 на FM и DAB плус мрежи, на платформи РТС Планета и сајту РТС, као и на апликацији РТС Звук.
 

Водитељи: Весна Парезановић Алексић и Алек Станојевић
Музички уредник: Алек Станојевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво