Читај ми!

Културно-еколошка оаза у Борчи

Зелена улица културе је неформални назив за почетак улице ЈНА на левој обали Дунава у насељу Борча, тик до Зрењанинског пута.

Никола Буљ, идејни и практични творац простора „Еко двориштанце“ који се ту налази, већ више од 10 година на различите начине, метар по метар, помера нешто у својој и нашој околини на боље. Његово удружење грађана „Пробудимо свест“ је у сарадњи са општинским и градским сервисима и уз нешто мало истомишљеника спремних да од подршке пређу у акцију, успео да очисти дивљу депонију близу вртића „Дунавска бајка“, постави соларну ЛЕД расвету дуж споменуте улице ЈНА, која је сада и асфалтирана. То је заправо само почетак онога што је замисао у „Еко двориштанцету“ простору прављеном на концепту самоодрживости и са мисијом сталне понуде културних и образовних догађаја за све, нарочито младе. Од 26. до 29. априла ту ће бити уприличени различити концерти, радионичарски, уметнички и образовни програми намењени обучавању за прављење предмета и уметничких дела од рециклираних материјала, вертикалних башти и сл.
Од 13 часова са целом овом причом упознаће нас и сам њен аутор, Никола Буљ.

У наставку, ту су и друге теме. Слушамо песме објављене на данашњи датум, сећамо се и албума издатих 18. априла, а подсетићемо и на рођендане музичара. Сем музичких тема (Приче о песмама, нове нумере, полусатни блок музике из Србије и региона), скрећемо пажњу и на поподневне гужве у саобраћају као и на занимљиве концерте, свирке, фестивале и сличне догађаје. 

Емисију води Круна.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво