Читај ми!

Сат за планету Земљу

У суботу 23. марта, од 20:30 часова, угасите светло - скрените пажњу на климатску кризу и угроженост биодиверзитета.

Симболичним чином гашења светла, WWF - највећа светскa организација за заштиту природе, скреће пажњу на алармантну ситуацију са изумирањем биљних и животињских врста као и друге велике проблеме у вези са опстанком живог света. Ове озбиљне недаће често су невидљиве у нашем свакодневном животу, па се широм света, већ скоро 20 година, организује чин гашења светла уз питање - шта ако исцрпимо ресурсе и останемо у мраку? Ове суботе, Србија се поново прикључује великој међународној акцији и гаси декоративну расвету, а грађани се позивају да и сами угасе барем део светала у својим домовима и уштеде електричну енергију, макар на један сат. 
Поред најаве акције „Сат за планету Земљу” говоримо и о другим пројектима који су у плану а тичу се заштите биодиверзитета у Србији. Наша гошћа је Александра Угарковић из WWF Aдриа. 
У наставку другачије теме. Чућемо причу која се крије иза једне песме, вести из света музике које су везане за 22. март, као и догађаје вредне пажње који нас очекују овог викенда.  

Водитељка Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара